Body, Mind & Soul.

De Wet van de Aantrekkingskracht

Misschien ben je bekend met deze wet, misschien ook niet. Het is een natuurlijke wet, maar in ieder geval geen wet die ons geleerd wordt tijdens natuurkunde op school. Misschien omdat we nog steeds gebruik maken van een verouderd schoolsysteem, misschien heeft de maatschappij liever dat we onszelf klaarstomen voor een specifieke baan dan voor het leven zelf.

Ik wil je helpen met wat in mijn ogen een stuk belangrijker is dan een baan, het leven zelf. Als je begrijpt hoe het leven werkt, dan kun je alles bereiken. Als je begrijpt hoe je je mind kunt gebruiken, zal die jou niet langer gebruiken. De wet van de aantrekkingskracht zie je overal terug in je leven. Als je de wet leert begrijpen en vooral bewust wordt van de werking ervan in elk moment, dan leer je begrijpen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Je gaat inzien dat je geen slachtoffer bent van omstandigheden, maar dat dit een weerspiegeling is van wat jij denkt en gelooft. En dat betekend dus dat jij de touwtjes in handen hebt. Misschien voelt dat nu niet zo, maar het is echt zo, je hebt meer controle over je leven dan je denkt. Het begint allemaal met bewustwording en acceptatie van je huidige omstandigheden.

Hoe verander ik mijn omstandigheden met bewustwording en wat bedoel je daar eigenlijk precies mee?

Met bewustwording van je huidige omstandigheden bedoel ik bewust worden van waar je nu staat in het leven. Eerlijk worden tegenover jezelf. Wat doe je dagelijks? Wat zijn je gewoontes? Hoe voel je je daarbij? Geeft het je voldoening? Heb je er plezier in? Probeer het antwoord niet meteen rationeel te beantwoorden. Het gaat er niet om wat ‘goed’ of ‘slecht’ is, dat is een perceptie die je is aangeleerd, dat is niet wat jij voelt van binnen. Laat het antwoord komen. Hoe voel je je bij de antwoorden op die vragen? Dat geeft je inzicht in jezelf en vanuit die helderheid kun je dingen gaan veranderen. Dit kun je doen door bepaalde dingen los te laten, je aandacht te verplaatsen naar andere dingen en je energie te besteden aan betere dingen.

Hoe weet ik dan waar ik mijn aandacht en energie aan zou moeten besteden?

Je moet niks, je mag alles. Wat zou je willen doen? Welke richting zou je op willen gaan in je leven? Wie wil je zijn? Denk los van geld. Denk op een andere manier dan je is aangeleerd. Laat de antwoorden vanuit je gevoel komen. Waar ligt je hart? Wat geeft je voldoening? Je hoeft niet meteen precies te weten wat je wilt bereiken. Waar ligt je interesse? Als je deze interesse begint te volgen ontstaat er een flow van intuïtie die je leidt van het ene naar het andere, wat richting in je leven brengt. Als je deze richting volgt zal deze duidelijker en sterker worden en je omstandigheden beginnen zich met je mee te veranderen. Je komt in de juiste situaties terecht op het juiste moment. De juiste mensen komen op je pad en zelfs materiële benodigdheden kunnen zomaar naar je toe komen.

Hoe kunnen materiële dingen zomaar naar me toe komen?

Door de wet van aantrekkingskracht. Ik zal proberen zo simpel mogelijk uit te leggen hoe het werkt. Je bent bekend met je fysieke lichaam, maar dat is slechts de buitenkant die je ervaart met je zintuigen. Er zijn subtielere lagen van het lichaam, in onze maatschappij wordt hier weinig aandacht aan besteed, maar ze zijn er zeker. Dit heb je wel geleerd tijdens natuurkunde op school. Wanneer je dieper gaat in de subtielere lagen van het lichaam, dan wordt uiteindelijk de fysieke substantie die we ervaren een energiewolk van trillende deeltjes. Alles trilt op een bepaalde manier om zich te manifesteren in een bepaalde vorm. Deze vorm observeren we met onze zintuigen en onze mind vertaald dit dan weer in de vorm die we waarnemen. En zo is het met alles wat we waarnemen in de fysieke wereld om ons heen. Van een simpele steen tot ons complexe lichaam, van het eten wat we consumeren tot de auto waarin we rondrijden. En dit alles is slechts de expressie van de subtielere energie die zich in en om ons heen bevind. In de subtielere lagen zijn we een wolk van energie, die wolk, dat energetisch veld wordt ook wel een aura genoemd. Daar ben je vast wel bekend mee. Elke aura heeft een verschillende frequentie. Met deze frequentie trek je dingen aan, alle dingen die hiermee resoneren.

Hoe weet ik wat mijn frequentie is en hoe zorg ik dat dit resoneert met wat ik aan wil trekken?

Heel simpel gezegd, in onze dualistische kijk op het leven is er een positieve kant van dit spectrum en aan de andere kant de negatieve kant. Positief betekend een goed gevoel. Je voelt liefde, voldoening, je voelt je energiek en je mind is kalm. Aan de andere kant heb je de negatieve frequentie waarbij je je minder goed voelt. Dit kan een gevoel van afkeer zijn. Boosheid, verdriet, depressie, angst en haat staan allemaal aan de negatieve kant. Wat jij wilt aantrekken in je leven geeft je als het goed is een positief gevoel wanneer je eraan denkt. Wat je liever niet in je leven terugziet geeft een negatief gevoel. Je trekt aan wat je voelt van binnen, dit zend je uit. Zie jezelf als een magneet. Als je je positief voelt, trek je alles aan waarbij je een positief gevoel hebt. Wanneer je je negatief voelt, dan trek je dingen aan waarbij je een negatief gevoel hebt. Wat jij aantrekt in je leven is een combinatie van hoe jij je voelt en waar jij in gelooft.

Moet ik me dan altijd positief voelen?

Nee, dit is iets wat je moet willen voelen, die intentie zal je daar vanzelf weer naartoe begeleiden. Voel je je even niet zo positief? Laat het dan zijn, observeer het en je zult zien dat het zoals het opkwam ook vanzelf weer voorbij zal gaan, dat is ook een natuurlijke wet. Lees er meer over in de blog: ‘Ook dit gaat voorbij‘. We denken vaak dat we ons niet even kut mogen voelen, en juist het verbergen en het verzetten tegen wat we echt voelen van binnen maakt het erger. Hoe meer je het toelaat zonder afkeer of obsessie, hoe sneller het door je heen gaat en weer plaats maakt voor positieve vibes, dit is namelijk je natuurlijke staat.

Hoe trek ik dan iets specifieks aan wat ik wil hebben?

Ten eerste is het belangrijk dat wanneer je aan hetgeen denkt wat je specifiek in je leven wilt aantrekken, dat je er een positief gevoel bij hebt. Ga het niet overdenken. Overdenken leidt tot ‘hoe’ en ‘wat’ en dit leidt vanzelf tot een negatief gevoel. Je weet helemaal niet ‘hoe’ het op je pad gaat komen, daarmee sluit veel mogelijkheden uit omdat jij het beter denkt te weten. Met ‘wat’ zal je mind maar al te graag invullen dat de realiteit is dat het op dit moment ontbreekt in je leven. En hoe meer gedachtes hier overheen gaan, hoe verder je verwijderd raakt van wat je wilt manifesteren. Denk aan ‘waarom’ je het wilt hebben, dit zal een positief gevoel genereren. Denk aan hoe het is om het in je leven te hebben, ervaar mentaal alsof je het al hebt. Dit creëert een positief gevoel en wanneer jij je verder richt op je zo positief mogelijk te voelen, dan trek je vanzelf alle juiste dingen aan in je leven.

Wat als ik geen positief gevoel kan voelen bij wat ik wil aantrekken?

Is het dan wel echt iets wat je wilt, diep van binnen? Vaak denken we van alles te willen hebben, maar vaak is dit niet wat we echt willen, het is ons aangeleerd om zo te denken. De nieuwste telefoon die uitkomt is bijzaak, geen diep verlangen. De nieuwste auto is leuk, geen diep verlangen. Geld is een middel, geen einddoel. In mijn ogen is het verlangen wat we voelen van binnen iets waar we echte voldoening van krijgen. Iets wat we doen, iets waarin we onszelf kunnen uiten, de persoon die we willen zijn. Een leven met voldoening en geluk, de rest komt dan vanzelf.

Dus je wilt zeggen dat materiële dingen er niet toe doen?

Er is helemaal niks mis met materiële dingen. Maar leven we niet in een maatschappij waarin de meeste van ons het grootste deel van de tijd invullen met zwoegen, haasten en stressen om deze materiële dingen te verkrijgen? En is het niet zo dat we zo’n beetje alles hebben wat we nodig hebben, maar de standaard steeds maar blijven verhogen voor onszelf? Hoe gaat deze meer, meer, meer mindset je ooit voldoening brengen? Is het niet belangrijker om het grootste deel van de tijd in te vullen met iets wat je voldoening en geluk zal brengen? En als je dan logisch nadenkt.. Met de wet van de aantrekkingskracht trek je aan wat je uitzendt. Dus als je je leven kunt leven met een positief gevoel van binnen, dan zal je vanzelf alles wat je wilt aantrekken in je leven. Het is niet makkelijk om je positief te voelen in een leven vol stress, zonder een gevoel van voldoening. Je zal dus eerder negatieve dingen aantrekken en moeten zwoegen om wat materiële dingen te kunnen verkrijgen, waar je met zo’n state of mind niet langdurig van zal kunnen genieten. Stress is wie je denkt te moeten zijn. Ontspanning is wie je echt bent van binnen.

Wat als ik niet geloof in wat ik wil aantrekken in mijn leven?

Het is belangrijk dat je erin gelooft. Je hebt bepaalde geloofsystemen in je mind die je brengen waarin jij gelooft. Je ziet daarom dat veel mensen de levens van hun ouders en grootouders lijken te herhalen. Veel mensen leggen zich erbij neer dat dit is wat de ‘realiteit’ is en laten zich leiden door de aangeleerde geloofsystemen. Maar alles wat is aangeleerd, kan worden afgeleerd. Makkelijker nog, het kan veranderd worden in wat het is dat jij wilt geloven. Het geloofsysteem is opgebouwd in je mind doordat dingen herhaaldelijk tegen je gezegd zijn of mensen in je leefomgeving hier het voorbeeld van waren. Zo kun je dit dus ook veranderen in hetgeen wat jij wilt geloven. Er volgt nog een uitgebreide blog over hoe je gewoontes kunt veranderen die jouw leven vormen.

Bedenk dingen, visualiseer of schrijf op waarom je het wilt bereiken. Kijk naar mensen die soortgelijke dingen al bereikt hebben, lees hun verhaal en je zal zien dat het allemaal gewone mensen zijn die geloofden in wat ze wilden bereiken. Deel wat je wilt alleen met de juiste mensen, mensen die je steunen. Je geloof zal vanzelf sterker worden, wat je wilt zal vanzelf dichterbij komen en uiteindelijk je realiteit worden. Ook meditatie is een krachtige tool. Tijdens de stilte van meditatie worden geloofsystemen op de langere termijn vanzelf afgebroken in de mind en volgt er ruimte voor helderheid en inzicht in wat het is wat je echt wilt. Zonder die conditionering, die waarschijnlijk al generaties lang doorgegeven wordt in de denkpatronen waarmee je werd geboren zul je weten dat het allemaal mogelijk is voor je. Je creëert je eigen leven en echt alles is mogelijk. Ontdek wie je bent van binnen en weet waar je heen wilt. Hoe duidelijker dit wordt, hoe meer het leven voor je zal gaan werken.

Ik kan blijven schrijven over de wet van de aantrekkingskracht, maar ik denk dat dit een goede introductie is tot de wet. Ga ermee aan de slag, begin het leven met dit perspectief te bekijken en pas het toe om je leven een nieuwe richting in te sturen. Je kunt ook de blog ‘Do Good, Feel Good, Receive Good’ lezen, dit gaat in de kern ook over de wet van de aantrekkingskracht. Heb je vragen? Stuur me een DM op Instagram of een mailtje. Wat is jouw ervaring met de wet van de aantrekkingskracht? Laat het weten in een reactie op Instagram of hieronder!

Live, Love, Shine.

Mark

Bekijk ook deze video over de wet van de aantrekkingskracht
Spread the love with:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *