Body, Mind & Soul.

Do Good, Feel Good, Receive Good.

We weten allemaal dat het goed voelt om iemand iets te geven waar ze blij van worden, je wordt er zelf blij van. Maar het gaat dieper dan dat. Wanneer je meer geeft creëer je een gevoel in jezelf waardoor je ook nog eens meer gaat ontvangen. Misschien heb je gehoord van de wet van de aantrekkigskracht, the law of attraction. Misschien heb je er nooit van gehoord, ik zal hier zeker ook nog een blog over schrijven.

Dat vind ik allemaal wat zweverig klinken, ik geloof daar niet zo in.

Het is geen hocus pocus zoals veel mensen misschien denken, het is niet alleen wetenschappelijk bewezen, een term waar ik niet gek op ben, het is iets wat we allemaal ervaren in ons leven. We zijn er alleen vaak niet zo bewust van. Mensen die gierig zijn en niet delen, die mensen ontvangen vaak ook niet zoveel. En dat is logisch, iemand die geen hulp aanbiedt, iemand die niet deelt, zo iemand sluit zich letterlijk af voor de mensen om zich heen en daarmee de kans om te ontvangen.

Dus wat gebeurt er als je begint te geven?

Je gaat ontvangen, en niet alleen dat, je voelt je beter. Wanneer we iets voor onszelf kopen hebben we vaak een gevoel van voldoening en geluk, wat van korte duur is. Wanneer we iemand iets geven, dan is dat gevoel vaak van langere duur. We hebben allemaal een vibe, een aura, een energetisch veld waarmee we dingen aantrekken in ons leven. Ik zal hier dieper op ingaan als ik over de wet van de aantrekkingskracht ga schrijven. Met deze vibe trekken we mensen en situaties aan, via dit weer dingen en kansen. Dus als je geeft, dan versterk je dit met het gevoel wat het je brengt en ga je meer ontvangen. Do good, feel good, receive good.

Maar wat kan ik geven als ik zelf vrijwel niks om uit te geven heb?

Het gaat niet alleen om cadeau’s en materiële dingen. Het is juist nog veel krachtiger om vriendelijk te zijn richting de mensen om je heen, een glimlach, een luisterend oor. Hiermee geef je vaak nog veel meer dan wanneer je iemand iets geeft wat je moet kopen met geld. Natuurlijk is dit mooi als je dit kunt doen, maar we hebben niet allemaal altijd genoeg geld om dit te doen. Dus maak het jezelf niet moeilijk om in financiële problemen te komen omdat je iemand iets wilt geven, iets persoonlijks is vaak nog meer waardevol, voor jezelf en de persoon die je iets wilt geven.

Moet ik dan altijd vrolijk zijn en glimlachen, ook al voel ik me niet zo van binnen?

Je hoeft zeker niet nep te gaan doen, daar zit geen kracht achter, het moet oprecht zijn. Maar, ook al voel je je misschien wat minder van binnen, geven en delen is goede manier om ook dat gevoel naar een beter gevoel te brengen. Als je kunt geven, zonder verwachtingen, wat betekent dat je het doet met een gevoel van geven om te geven, niet omdat je er iets voor terug verwacht, dan gaat het je zeker een beter gevoel geven. En je zult vanzelf na verloop van tijd zien dat je ook meer dingen gaat ontvangen.

Maar ik krijg niks terug van die persoon, dan heb ik er later spijt van dat ik gegeven heb.

Dit is omdat je verwachtingen hebt, verwachtingen maken je altijd ongelukkig en daarover nadenken brengt je dus alleen maar meer negatieve gevoelens, van binnen en daarmee je kijk op andere mensen.

Misschien kan ik je er anders over laten denken.

We zijn als mensen een groot organisme, we zijn verbonden op een dieper niveau. Dus wanneer je intentie voor het grotere geheel is krijg je ondersteuning vanuit het gehele organisme in elke situatie, op elk moment. Dus behandel een ander zoals je zelf behandelt wilt worden. Heb je het gevoel iemand te helpen, iets te geven materieel of misschien in de vorm van een boodschap? Doe dat, zelfs een glimlach naar een vreemde doet al veel. Je bent deel van een organisme en samen versterken we elkaar. Je hoeft dus niet vanuit diezelfde persoon iets terug te ontvangen, het kan vanuit elke hoek komen.

We leven hier in een individuele cultuur en ik geloof daar niet zo in.

Probeer het uit zou ik zeggen, ervaring is de enige echte leraar. Ik was ook sceptisch en geloofde niet dat het leven zo werkte; ieder voor zich, want je moet zien te overleven. Maar zolang je niet uit die mindset komt en zo blijft denken, dan ga je het ook nooit ervaren. Je hebt altijd gelijk, het leven om je heen vormt zich vanuit jouw geloofsysteem en de acties die daaruit volgen. Ik geef graag aan mensen in alle vormen; van een glimlach, een luisterend oor tot aan iets fysiek geven als ik iets tegenkom waarvan ik weet dat ik er iemand blij mee kan maken, hoeft allemaal niet groot en duur te zijn. En hoe ik het ervaar laat echt de magie van het leven zien waarin we, laten we zeggen het grootste deel van de mensen, niet geloven. Als ik iets nodig heb of iets graag wil in een situatie en ik denk eraan, dan laat ik het weer gaan en accepteer de situatie zoals die is. Om maar één van de vele ervaringen te benoemen van de afgelopen paar weken. Ik heb twee keer een situatie gehad waarbij ik aan het lopen was met een backpack, en me realiseerde dat het echt niet zo chill was om het helemaal te lopen waar ik heen wilde. Dan kwam er een gedachte in mijn hoofd ‘misschien krijg ik wel een lift van iemand, dat zou nice zijn’. En allebei die keren kreeg ik na nog geen vijf minuten zomaar een lift van iemand aangeboden. En ik weet dat veel mensen zullen denken dat dat puur toeval geweest moet zijn. Wat als ik je vertel dat dit al veel vaker is gebeurt op dezelfde manier? Bovendien is dit maar één ding, één van de vele dingen die ik ontvang. Ik krijg regelmatig gratis dingen aangeboden van mensen, de juiste boodschap op het juiste moment, een slaapplek, noem het maar op.

Jij zit in India, je bent aan het reizen, dat is anders dan hier in Nederland.

En dat is het mooie, dat zien we zo, dus geloven we meteen dat het niet werkt daar, in die individuele cultuur. Maar dat is omdat je jezelf zo opstelt en gelooft dat je alles zelf moet oplossen en daarom ervoor kiest om zo te denken, zo te handelen en het dus ook niet gebeurt. Maar ook in Nederland gebeurt dit, er zijn zoveel mensen, je kiest er alleen zelf voor om hetgeen te zien wat bevestigd waarin jij gelooft en dit is dus ook je realiteit. Ik had een periode waarin ik al jaren niet uit het rood wist te komen en waarbij op een gegeven moment de rekeningen begonnen op te stapelen, betalingsregelingen, ik kon niet eens meer eten kopen halverwege de maand. Toen ik dit volledig leerde te accepteren en tegen mezelf zei: ‘alles komt goed, alles komt altijd goed, alles is altijd goedgekomen, dus waarom nu niet?’, dan begon ik dingen te ontvangen. Er kwamen vrienden langs met eten, zonder dat ik erom gevraagd had. Ik ontving ineens geld van iets waarvan ik helemaal niets wist of wat ik kon verwachten. En je trekt deze dingen aan. Stressen om ‘problemen’ helpt je niet verder, de oplossing komt op een ander niveau. Toen ik dit echt doorhad en het zelf begon te ervaren, werd mijn leven alleen maar beter en leerde ik vertrouwen op hetgeen dat altijd alles goedkomt. Do good, feel good, receive good. Zo werkt het leven.

Ik ga dus nog een blog schrijven over de wet van de aantrekkingskracht om hier dieper op in te gaan, maar dit was de boodschap die ik nu met je wilde delen. Heb je er zelf ervaring mee, deel het hier of laat een reactie achter op Instagram. Heb je vragen, wil je meer weten over bepaalde dingen of heb je suggesties voor een onderwerp waar je meer over zou willen lezen? Let me know via een DM op Instagram of stuur me een mail.

Live, Love, Shine.

Mark

Spread the love with:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “Do Good, Feel Good, Receive Good.”